awwwwwwww

Why be ordinary when you can be legendary

Monday, 2 September 2013

Dari Ibnu ‘Abbas, Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda,

اِغْتَنِمْ خَمْسًا قَبْلَ خَمْسٍ : شَبَابَكَ قَبْلَ هَرَمِكَ وَ صِحَّتَكَ قَبْلَ سَقَمِكَ وَ غِنَاكَ قَبْلَ فَقْرِكَ وَ فَرَاغَكَ قَبْلَ شَغْلِكَ وَ حَيَاتَكَ قَبْلَ مَوْتِكَ

“Manfaatkan lima perkara sebelum lima perkara :

Waktu mudamu sebelum datang waktu tuamu,
Waktu sehatmu sebelum datang waktu sakitmu,
Masa kayamu sebelum datang masa kefakiranmu,
Masa luangmu sebelum datang masa sibukmu,

Hidupmu sebelum datang kematianmu.”

simple tapi padat kan...renung renungkan sama sama....

Tuesday, 12 March 2013

assalamualaikum to preety and handsome fellow:)

aku sebagai lelaki.......................................
ramai beranggap bahawa lelaki itu gagah,berani,macho dan cool la n then whever la yang seumpamanya terutama sekali gadis gadis kat luar sana...bagi aq aq itu semua betol tp dalam kecooolan laki tu ada satu tanggungjawab yang paling besar perlu ditanggung tambah lagi lelaki dalam keluarga,lelaki antara adik beradik ,anak lelaki kepada mak bapak...bukan nak kata ko(aq) sorang anak laki but satu benda yang kita kena paham wahai lelaki seluruh alam,jadilah pembimbing kepada ibubapa yang masih ada sana,settlekan semua hal hal dorang selagi dorang masih ada ,hutang hutang semua,lau boleh ko faham tanggungjawab ko sebagai anak...mak bapak memang dah xlarat sal dorang semua dah lama,tinggal ko jela wahai lelaki nak berbakti kepada mereka.ringankan lah beban mereka,bak kata orang kau boleh cari seramai maner pompuan yang kau nak,tp ko kena ingat ,kau hanya ada mak dan bapa..so, hargai la semua itu....aq dah cuba camner aq nak gantikan tempat aq dalam keluarga...maksud aq cney,aq nak jadi contoh dalam keluarga,semoga adik radik semua dapat respect adik laki dea nee walau xmacho mane pown....lau ko ada peluang nak blaja agama,ko blaja la sampai khatam,itu menjadi kebanggaan dalam keluarga kamu sendiri,sekurang kurangnya kau dapat jadi imam kepada keluarga kau,kau dapat jadi orang yang dapat ganti pak imam kat kg kau,,,doakan aq la,aq nak usaha aq nak dapat camne, sal aq ada dengar ustaz kata,jika mak bapak ko mati,sekurang kurangnya ko sendiri dapat uruskan dorang,terharu mak bapak bila anak dorang buat kat dorang sendiri....wahai laki kat luar saner..aq hanya tulis nee sekadar nak ingatkan aq,lau korang nak amik pengajaran ker,panduan ker amik lah.yang baik kita share kan.........

Monday, 21 January 2013

2013 in hoping:

be a good person in

  1. ma ngan ayah
  2. family
  3. behavior
  4. attitute
  5. softhearted
  6. leardership in family
  7. gentlemen
  8. nu..ist.ka for my future
  9. continue study ipta
  10. getting all gadget...lepi,new phone nikon camera



Saturday, 24 November 2012

hope that for 2013 :

  1. geeting job at CTRM or HONDA or LGS or IE or ......
  2. new smart phone
  3. New laptop
  4. muet passed
  5. upu settle
  6. class bi
  7. convocation kktm
  8. sijil ikm dulu amik 
  9. UTHM IN
  10. preparation slow slow agama....move from xpandai to pandai

Saturday, 1 September 2012

diffferences place that i had travelled have differences moment value for my own perspection........

Wednesday, 1 August 2012

assalamualaikum ...............:-)

first of all meseh xlupa lagi kat saya nee n selamat menyabut ramadan thus selamat hari raya...terasa teruja sangat saya bila datang ke melaka nee for intenship kat kilang impressive edge sal banyak pengalaman baru kat sa7ya yang dapat saya belajar kat cney cuma satu jer yang saya hope doa dari anda semua untuk saya terus dan terus memahami cara belajar guna semua mesin la,ada kalanya rasa tertekan tu ada juuga la datang  sekali sekala time nak belajar mesin,tekanan nee dari brother2 yang ajar mesin dan semua la,pape pown aq kener sabar pasal banyak benda lagi aq xtau,so kener la merendah diri cket...toong doakan saya kenkawan,,,,,amin...wassalam

Sunday, 24 June 2012


last date 


assalamualaikum......
hahaha,i wanna tto thank to mr arisz asal sudi bawa kami jenjalan kat bukit bendera ngan kete ko,i love u all bebeh acap,bebeh lan also sal spoting for the whole day. hope one day,dapat jumpa korang balik, jenjalan ramai ramai cam dulu dulu laaa oi.lau nak kira tempat nee aq da biasa,so nothing for me,anyway,im so happy coz i have fren like on the picture as know as geng rembat,hahahah(aq melawak seniri,hahahha)