awwwwwwww

Why be ordinary when you can be legendary

Tuesday, 12 March 2013

assalamualaikum to preety and handsome fellow:)

aku sebagai lelaki.......................................
ramai beranggap bahawa lelaki itu gagah,berani,macho dan cool la n then whever la yang seumpamanya terutama sekali gadis gadis kat luar sana...bagi aq aq itu semua betol tp dalam kecooolan laki tu ada satu tanggungjawab yang paling besar perlu ditanggung tambah lagi lelaki dalam keluarga,lelaki antara adik beradik ,anak lelaki kepada mak bapak...bukan nak kata ko(aq) sorang anak laki but satu benda yang kita kena paham wahai lelaki seluruh alam,jadilah pembimbing kepada ibubapa yang masih ada sana,settlekan semua hal hal dorang selagi dorang masih ada ,hutang hutang semua,lau boleh ko faham tanggungjawab ko sebagai anak...mak bapak memang dah xlarat sal dorang semua dah lama,tinggal ko jela wahai lelaki nak berbakti kepada mereka.ringankan lah beban mereka,bak kata orang kau boleh cari seramai maner pompuan yang kau nak,tp ko kena ingat ,kau hanya ada mak dan bapa..so, hargai la semua itu....aq dah cuba camner aq nak gantikan tempat aq dalam keluarga...maksud aq cney,aq nak jadi contoh dalam keluarga,semoga adik radik semua dapat respect adik laki dea nee walau xmacho mane pown....lau ko ada peluang nak blaja agama,ko blaja la sampai khatam,itu menjadi kebanggaan dalam keluarga kamu sendiri,sekurang kurangnya kau dapat jadi imam kepada keluarga kau,kau dapat jadi orang yang dapat ganti pak imam kat kg kau,,,doakan aq la,aq nak usaha aq nak dapat camne, sal aq ada dengar ustaz kata,jika mak bapak ko mati,sekurang kurangnya ko sendiri dapat uruskan dorang,terharu mak bapak bila anak dorang buat kat dorang sendiri....wahai laki kat luar saner..aq hanya tulis nee sekadar nak ingatkan aq,lau korang nak amik pengajaran ker,panduan ker amik lah.yang baik kita share kan.........

No comments:

Post a Comment